V&F Lansingerland

Mélanie Cascino – Vrolijk & Frans Lansingerland

“De leukste cursus die ik ooit heb gedaan. Vrolijk en Frans!”
Renske, Bleiswijk

Start lessen Lansingerland
De lessen Vrolijk & Frans in Lansingerland starten op dinsdag 19 september 2017 en op donderdag 21 september en ze lopen door tot en met maart 2018.

Lessen en lesmateriaal
De lessen Vrolijk & Frans duren 90 minuten. Bij de lessen krijg je toegang tot de digitale lesbestanden, een leesboekje en elke les proeven we een andere bijzondere specialiteit uit Frankrijk of een ander Franstalig land.

N.B. De inschrijving is gesloten. In een paar groepen is nog plek: informeer!

Inschrijving & cursusbedrag
Het cursusbedrag voor 20 lessen is 295 euro.
Bij de lessen krijg je digitaal lesmateriaal dat door Vrolijk & Frans zelf ontwikkeld is, een leuk vlot leesbaar boekje en elke les proeven we een bijzondere specialiteit uit Frankrijk of een ander Franstalig land.

Je schrijft je snel en gemakkelijk in via de volgende knop: Inschrijving Bleiswijk

Informatie & contact
Als je meer informatie wilt of bijvoorbeeld wilt overleggen over je niveau, neem dan telefonisch contact op met de docente Mélanie Cascino 06-53 959810 of stuur een email naar lansingerland@vrolijkenfrans.nl.

Lesrooster Lansingerland 2017/2018

Dag Tijd Niveau Locatie Start Aantal x
Dinsdag 09.30-11.00 A1 laag VOL Bleiswijk 19-09-2017 20
Dinsdag 19.30-21.00 Beginners VOL De Poort Bleiswijk 19-09-2017 20
Donderdag 19.00-20.30 A1 laag De Poort Bleiswijk 21-09-2017 20
Donderdag 20.30-22.00 A2 De Poort Bleiswijk 21-09-2017 20

Minimaal aantal cursisten voor elke cursus is 8

Les- en vakantierooster Lansingerland
Les- en vakantierooster Bleiswijk – dinsdag

Docente Vrolijk & Frans Lansingerland – Bleiswijk

Montez! Stap in bij Vrolijk en Frans!

Bonjour, je suis Mélanie Cascino.
Tijdens mijn kinderjaren bracht ik elke zomervakantie in Frankrijk door. Daar ontstond de liefde voor de Franse taal, het Franse eten en drinken en het prachtige land.
Na mijn studie Frans volgde ik ook de opleiding leerkracht basisonderwijs. Ik heb veertien jaar in het onderwijs gewerkt, zowel als vakleerkracht Frans als ook als groepsleerkracht. Tijdens deze periode op de basisscholen gaf ik Engels en Frans en liep daarbij steeds tegen hetzelfde aan: met de gehanteerde schoolmethoden leer je de taal (helemaal) niet goed spreken en je kunt in het land zelf niet volgen wat er wordt gezegd. 

Ik was ervan overtuigd dat het anders moest kunnen en daarom ging ik op zoek.
Ik kwam uit bij Alike Last (van Taalleermethoden én Vrolijk & Frans). Zij haalde de TPRS-methode in 2007 naar Nederland. Ik volgde bij haar de training. Tijdens de trainingen bij Taalleermethoden leerde ik echt dat het een unieke manier is om op natuurlijke wijze een vreemde taal te verwerven. Ik sloot me aan bij Vrolijk & Frans en ik zet me nu in om volwassenen en kinderen (via Jong & Vrolijk & Frans) te begeleiden op hun route naar vloeiend Frans spreken en verstaan.

We leren door te communiceren; bij ons dus niet uit een boek leren, geen regels en rijtjes stampen. Tijdens de cursus wordt in principe alleen Frans gesproken. Nadat ik de betekenis van enkele woorden en zinnen heb gegeven, ga ik vragen stellen die al meteen door iedereen beantwoord kunnen worden met oui (ja) of non (nee). Dat bouwen we verder uit, waardoor je in een snel tempo leert spreken en begrijpen. Uiteraard staan we elke les ook stil bij de gewoontes, muziek en cultuur van de Fransen en proeven we iets uit een Franstalig land. 

Wat zeggen de cursisten over Vrolijk & Frans Lansingerland?

“Een heel leerzame cursus Frans onder leiding van Mélanie, een aanstekelijk enthousiaste, betrokken en gezellige docente, die haar lessen heel goed voorbereidt. Zij stelt je meteen op je gemak.”
Evert en Anne-Marie, Berkel en Rodenrijs

“We zijn met name enthousiast door het ongedwongen karakter van de cursus, en de speelse manier waarop de taal wordt aangeleerd. De cursus is laagdrempelig. Mélanie brengt gevarieerde leuke afwisseling in het programma en het is praktisch gericht.”
José en Leo, Bergschenhoek

“De leukste cursus die ik ooit heb gedaan. Vrolijk en Frans!”
Renske, Bleiswijk