V&F Lansingerland

Mélanie Cascino – Vrolijk & Frans Lansingerland

“De leukste cursus die ik ooit heb gedaan. Vrolijk en Frans!”
Renske, Bleiswijk

Op 27 maart 2018 beginnen er weer nieuwe cursussen:

  • Jong & Vrolijk & Frans voor beginners en voor gevorderden
  • Vrolijk en Frans op reis voor beginners.

Jong & Vrolijk & Frans 1 & 2 – speciaal voor kinderen van de basisschool (ca. 9 tot 12 jaar)
Wat gaan we doen tijdens de cursus?
We gaan onze handen en voeten gebruiken…maar dan wel in het Frans! Door de woorden die we leren uit te beelden ben je lekker actief bezig, hoef je niet de hele tijd stil te zitten en onthoud je het veel beter.
We gaan samen verhalen maken. Je laat je fantasie de vrije loop en de grappigste en beste ideeën gebruiken we in het verhaal. Omdat je zelf nadenkt over het verhaal, wordt je brein heel actief en daardoor zie je als in een film voor je waar het Franse verhaal over gaat.
Al je zintuigen (voelen, horen, zien, ruiken en proeven) komen aan de beurt.
We houden allemaal van muziek en lekker eten en drinken. Ook dat is belangrijk in de Franse lessen. We luisteren naar liedjes die je na de les ook thuis kunt afspelen.
Frankrijk is een land vol met lekker en ook bijzonder eten. Elke les proeven we iets uit een bepaalde streek. Wie weet kom je zo wel op een idee om eens naar dat gebied op vakantie te gaan! 

Zin in? Schrijf je dan in voor de cursus Jong & Vrolijk & Frans 1.

Heb jij vorig jaar de cursus Jong & Vrolijk & Frans gedaan en wil je door? Super! Schrijf je dan bij Inschrijving in voor je tweede jaar: Jong & Vrolijk & Frans 2.

Vrolijk & Frans op Reis is voor iedereen die vorig jaar of dit jaar de cursus Vrolijk en Frans beginners heeft gedaan. In 8 lessen wordt op een praktische manier aandacht besteed aan wat je op reis kunt tegenkomen. Je leert korte eenvoudige gesprekjes voeren over bekende onderwerpen zoals bijvoorbeeld iets over jezelf vertellen, de weg vragen, boodschappen doen en naar een restaurant gaan. Continuez? Ga dan naar “Inschrijving”.

Lessen en lesmateriaal & cursusbedrag
De lessen Jong & Vrolijk & Frans duren 60 minuten. Het cursusbedrag is
€ 95,-. Bij de lessen krijg je (digitaal) lesmateriaal dat door Vrolijk & Frans zelf ontwikkeld is en elke les proeven we een bijzondere specialiteit uit Frankrijk of een ander Franstalig land.

De lessen Vrolijk & Frans op reis voor beginners duren 90 minuten. Het cursusbedrag is € 120,-. Bij de lessen krijg je (digitaal) lesmateriaal dat door Vrolijk & Frans zelf ontwikkeld is en elke les proeven we een andere bijzondere specialiteit uit Frankrijk of een ander Franstalig land. 

Inschrijving
Zin in om te beginnen? Kies een knop hieronder en klik om je in te schrijven: Jong & Vrolijk & Frans 1 – inschrijving

Jong & Vrolijk & Frans 2 – inschrijving

Vrolijk & Frans op reis – inschrijving

Minimaal aantal cursisten voor elke cursus is 8.

Informatie & contact
Als je meer  informatie wilt of bijvoorbeeld wilt overleggen over je niveau, neem dan telefonisch contact op met de docente Mélanie Cascino op 06-53959810 of stuur een email naar lansingerland@vrolijkenfrans.nl

Lesrooster Lansingerland voorjaar 2018

Dag Tijd Niveau/
Inschrijving
Locatie Start Aantal x
Dinsdag 15.30-16.30 Jong&V& F

beginners

CBS de Poort, Bleiswijk  27-03-2018 8
  17.00-18.00 Jong&V& F

2e jaar

CBS de Poort, Bleiswijk 27-03-2018 8
  19.30-21.00 V & F op reis

beginners

CBS de Poort, Bleiswijk 27-03-2018 8

Docente Vrolijk & Frans Lansingerland – Bleiswijk

Montez! Stap in bij Vrolijk en Frans!

Bonjour, je suis Mélanie Cascino.
Tijdens mijn kinderjaren bracht ik elke zomervakantie in Frankrijk door. Daar ontstond de liefde voor de Franse taal, het Franse eten en drinken en het prachtige land.
Na mijn studie Frans volgde ik ook de opleiding leerkracht basisonderwijs. Ik heb veertien jaar in het onderwijs gewerkt, zowel als vakleerkracht Frans als ook als groepsleerkracht. Tijdens deze periode op de basisscholen gaf ik Engels en Frans en liep daarbij steeds tegen hetzelfde aan: met de gehanteerde schoolmethoden leer je de taal (helemaal) niet goed spreken en je kunt in het land zelf niet volgen wat er wordt gezegd. 

Ik was ervan overtuigd dat het anders moest kunnen en daarom ging ik op zoek.
Ik kwam uit bij Alike Last (van Taalleermethoden én Vrolijk & Frans). Zij haalde de TPRS-methode in 2007 naar Nederland. Ik volgde bij haar de training. Tijdens de trainingen bij Taalleermethoden leerde ik echt dat het een unieke manier is om op natuurlijke wijze een vreemde taal te verwerven. Ik sloot me aan bij Vrolijk & Frans en ik zet me nu in om volwassenen en kinderen (via Jong & Vrolijk & Frans) te begeleiden op hun route naar vloeiend Frans spreken en verstaan.

We leren door te communiceren; bij ons dus niet uit een boek leren, geen regels en rijtjes stampen. Tijdens de cursus wordt in principe alleen Frans gesproken. Nadat ik de betekenis van enkele woorden en zinnen heb gegeven, ga ik vragen stellen die al meteen door iedereen beantwoord kunnen worden met oui (ja) of non (nee). Dat bouwen we verder uit, waardoor je in een snel tempo leert spreken en begrijpen. Uiteraard staan we elke les ook stil bij de gewoontes, muziek en cultuur van de Fransen en proeven we iets uit een Franstalig land. 

Wat zeggen de cursisten over Vrolijk & Frans Lansingerland?

“Een heel leerzame cursus Frans onder leiding van Mélanie, een aanstekelijk enthousiaste, betrokken en gezellige docente, die haar lessen heel goed voorbereidt. Zij stelt je meteen op je gemak.”
Evert en Anne-Marie, Berkel en Rodenrijs

“We zijn met name enthousiast door het ongedwongen karakter van de cursus, en de speelse manier waarop de taal wordt aangeleerd. De cursus is laagdrempelig. Mélanie brengt gevarieerde leuke afwisseling in het programma en het is praktisch gericht.”
José en Leo, Bergschenhoek

“De leukste cursus die ik ooit heb gedaan. Vrolijk en Frans!”
Renske, Bleiswijk