V&F Lansingerland

“De leukste cursus die ik ooit heb gedaan. Vrolijk en Frans!”
Renske, Bleiswijk

Mélanie Cascino, Vrolijk & Frans Lansingerland

Bienvenue! Op deze pagina kun je informatie vinden over onze leuke, interactieve, dynamische en effectieve Vrolijk & Franse lessen in Lansingerland. Docente Frans Mélanie Cascino verzorgt de lessen.

Gratis open les
Je bent van harte welkom bij de gratis proefles op dinsdagavond 4 september van 20.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze les maak je kennis met de leuke en effectieve werkwijze van Vrolijk & Frans. In onze lessen leer je op een plezierige en ontspannen manier vlot(ter) Frans verstaan en spreken.
De inloop voor de open les is vanaf 19.45 uur. Graag vooraf aanmelden via lansingerland @ vrolijkenfrans.nl
Locatie: Basisschool De Poort, Dorpsstraat 44, Bleiswijk.

Start lessen Lansingerland
De lessen Vrolijk & Frans in Lansingerland starten dinsdagavond 25 en donderdagavond 27 september en ze lopen door tot 12 en 14 maart 2019. 

Lessen en lesmateriaal
De 20-delige cursussen Vrolijk & Frans bestaan uit lessen van 1,5 uur; hierbij krijg je digitaal lesmateriaal dat elke week aangevuld wordt, een leesboekje en elke les proeven we een andere bijzondere specialiteit uit Frankrijk of uit een Franstalig land. De lessen zijn op dinsdagavond en donderdagavond.

Er zijn het komende seizoen lessen voor beginners en voor het ERK-niveau A1. Meet hier je niveau

Leslocatie
De cursus vindt plaats in CBS De Poort in Bleiswijk.

Inschrijving & cursusbedrag
Het cursusbedrag voor 20 lessen is 295 euro; dit bedrag is inclusief (digitaal) lesmateriaal, leesboekje en elke les iets proeven uit Frankrijk of een Franstalig land.
Schrijf je snel en gemakkelijk in via deze knop: Inschrijfformulier Lansingerland

Minimaal aantal cursisten voor elke cursus is 8.

N.B. De inschrijving sluit vrijdag 21 september 

Informatie & contact
Als je meer  informatie wilt of bijvoorbeeld wilt overleggen over je niveau, neem dan telefonisch contact op met de docente Mélanie Cascino via 06-53959810 of stuur een email naar lansingerland @ vrolijkenfrans.nl

Lesrooster Lansingerland 2018/2019

Dag Tijd Niveau Locatie Start Aantal x
Dinsdag 19.30-21.00 Beginners

(2e jaar)

CBS
De Poort, Bleiswijk
 25-09-18  20
Donderdag 18.45-20.15 A1 hoog CBS
De Poort, Bleiswijk
 27-09-18  20
Donderdag 20.30-22.00 Beginners

(1e jaar)

CBS
De Poort, Bleiswijk
 27-09-18  20

Docente Vrolijk & Frans Lansingerland – Bleiswijk

Montez! Stap in bij Vrolijk en Frans!

Montez! Stap in bij Vrolijk en Frans!

Bonjour, je suis Mélanie Cascino. Tijdens mijn kinderjaren bracht ik elke zomervakantie in Frankrijk door. Daar ontstond de liefde voor de Franse taal, het Franse eten en drinken en het prachtige land.
Na mijn studie Frans volgde ik ook de opleiding leerkracht basisonderwijs. Ik heb veertien jaar in het onderwijs gewerkt, zowel als vakleerkracht Frans als ook als groepsleerkracht. Tijdens deze periode op de basisscholen gaf ik Engels en Frans en liep daarbij steeds tegen hetzelfde aan: met de gehanteerde schoolmethoden leer je de taal (helemaal) niet goed spreken en je kunt in het land zelf niet volgen wat er wordt gezegd. 

Ik was ervan overtuigd dat het anders moest kunnen en daarom ging ik op zoek.
Ik kwam uit bij Alike Last (van Taalleermethoden.nl én Vrolijk & Frans). Zij haalde de TPRS-methode in 2007 naar Nederland. Ik volgde bij haar de training. Tijdens de trainingen bij Taalleermethoden.nl leerde ik echt dat het een unieke manier is om op natuurlijke wijze een vreemde taal te verwerven. Ik sloot me aan bij Vrolijk & Frans en ik zet me nu in om volwassenen en kinderen (via Jong & Vrolijk & Frans) te begeleiden op hun route naar vloeiend Frans spreken en verstaan.

We leren door te communiceren; bij ons dus niet uit een boek leren, geen regels en rijtjes stampen. Tijdens de cursus wordt in principe alleen Frans gesproken. Nadat ik de betekenis van enkele woorden en zinnen heb gegeven, ga ik vragen stellen die al meteen door iedereen beantwoord kunnen worden met oui (ja) of non (nee). Dat bouwen we verder uit, waardoor je in een snel tempo leert spreken en begrijpen. Uiteraard staan we elke les ook stil bij de gewoontes, muziek en cultuur van de Fransen en proeven we iets uit een Franstalig land. 

Wat zeggen de cursisten over Vrolijk & Frans Lansingerland?

“Een heel leerzame cursus Frans onder leiding van Mélanie, een aanstekelijk enthousiaste, betrokken en gezellige docente, die haar lessen heel goed voorbereidt. Zij stelt je meteen op je gemak.”
Evert en Anne-Marie, Berkel en Rodenrijs

“We zijn met name enthousiast door het ongedwongen karakter van de cursus, en de speelse manier waarop de taal wordt aangeleerd. De cursus is laagdrempelig. Mélanie brengt gevarieerde leuke afwisseling in het programma en het is praktisch gericht.”
José en Leo, Bergschenhoek

“De leukste cursus die ik ooit heb gedaan. Vrolijk en Frans!”
Renske, Bleiswijk