V&F Son en Breugel

Riet Machielsen – Vrolijk & Frans Son en Breugel

Cursist 2016/2017:
“Ik heb na 3 jaar havo Frans en later nog eens een cursus Frans van 1 jaar, nu eindelijk het idee dat ik nu leer hoe ik het Frans moet gaan gebruiken.”

Bienvenue! Op deze pagina kun je informatie vinden over onze Vrolijk & Franse lessen in Son en Breugel. Docente Frans Riet Machielsen verzorgt de lessen.

Start lessen Son en Breugel
De lessen Vrolijk & Frans in Son en Breugel starten 24 september en ze lopen door tot en met maart 2019.

Lessen en lesmateriaal
De 20-delige cursussen Vrolijk & Frans bestaan uit lessen van 1,5 uur ; hierbij krijg je digitaal lesmateriaal dat elke week aangevuld wordt, een leesboekje en elke les proeven we een andere bijzondere specialiteit uit Frankrijk of uit een Franstalig land.

Op dit moment zijn er in Son en Breugel lessen voor de ERK niveaus A1 en A2. Meet hier je niveau

Inschrijving & cursusbedrag
Het cursusbedrag voor 20 lessen is 290 euro. Bij de lessen krijg je digitaal lesmateriaal dat door Vrolijk & Frans zelf ontwikkeld is, een leuk vlot leesbaar boekje en de wekelijkse proeverij van een bijzondere specialiteit uit Frankrijk of een ander Franstalig land.

Informatie & contact
Als je meer  informatie wilt of bijvoorbeeld wilt overleggen over je niveau, neem dan telefonisch contact op met de docente Riet Machielsen op 06-36576742 of stuur een email naar sonenbreugel at vrolijkenfrans.nl

Lesrooster Son en Breugel 2018/2019

Dag Tijd Niveau Locatie Start Aantal x
Maandag 19.30-21.00 A1.2 Braecklant 24-09-2018 20
           

Docente Vrolijk & Frans Son en Breugel
De lessen in Son en Breugel worden gegeven door mij, Riet Machielsen. Ik werk 3 dagen per week als verpleegkundige op de zorgambulance in Brabant Zuidoost. Een van mijn grote hobby’s is bezig zijn met de Franse taal. Sinds de kennismaking in 1994 met een Frans boerengezin, waar mijn broer stage had gelopen, ben ik steeds bezig geweest met de Franse taal. Omdat mijn toenmalige docente mij adviseerde om de docentenopleiding te gaan doen, heb ik van 2010-2014 de deeltijd docentenopleiding Frans gevolgd aan de Hogeschool Fontys in Tilburg. Tijdens die opleiding kwam ik op een congres Frans in aanraking met TPRS, de methode die ik nu toepas bij de lessen Vrolijk & Frans. Het was alsof ik het ei van Columbus gevonden had: DIT is DE manier om een vreemde taal te leren. Sindsdien vraag ik me af waarom deze methode niet op alle scholen wordt toegepast. Sinds 2 jaar verzorg ik in het Brabantse Son en Breugel de lessen Vrolijk & Frans. De cursisten staan er versteld van hoe snel ze de taal oppikken, zelfs degenen die echt geen woord Frans kenden bij de start van de cursus.

Wat zeiden de cursisten afgelopen cursusjaar over de lessen van Riet?

“Zeer creatief, actief, en leerzaam !!”

“ Op deze manier blijft het wel hangen.”

“Ik heb na 3 jaar havo Frans en later nog eens een cursus Frans van 1 jaar, nu eindelijk het idee dat ik nu leer hoe ik het Frans moet gaan gebruiken.”