V&F ’t Gooi

Hilde-Marie Kok –
Vrolijk & Frans Bussum

Bienvenue! Welkom op onze pagina met informatie over onze Vrolijk & Franse lessen in ’t Gooi. Docente Frans Hilde-Marie Kok verzorgt de lessen in Bussum.

Kindercursussen voorjaar 2018
Van april t/m juni 2018 zijn er cursussen Frans voor kinderen en middelbare scholieren (minimaal 4 kinderen per groep):

  • een cursus voor middelbare scholieren die hun schoolfrans willen versterken
  • een cursus voor basisschoolkinderen die nog nooit Frans gehad hebben
  • een cursus voor basisschoolkinderen die al een beetje Frans spreken.

Het lestijdstip wordt bepaald in overleg met de ouders. Het bedrag voor de kindercursus is 100 euro voor 10 lessen van een uur (incl. het lesmateriaal). Je kunt je kind(eren) aanmelden door telefonisch contact op te nemen met docente Hilde-Marie Kok op 06-12281546.

Lessen Bussum
De 20 lessen Vrolijk & Frans Bussum die eind september zijn begonnen, lopen door tot en met maart 2018. Er zijn lessen voor beginners en voor de ERK niveaus A1, A2 en B1.

Lessen en lesmateriaal
De cursussen Vrolijk & Frans voor volwassenen bestaan uit twintig lessen van 1,5 uur ; hierbij krijg je een lesmap, lesmateriaal dat elke week uitgedeeld wordt, een leesboekje en elke les proeven we een andere bijzondere specialiteit uit Frankrijk of uit een Franstalig land. De groepen bestaan uit 6 à 14 cursisten.

Inschrijving en cursusbedrag
Het cursusbedrag is 269 euro ; dit bedrag is inclusief lesmateriaal, huiswerkmails, map, leesboekje en elke les een ‘proeverij.

Schrijf je snel en gemakkelijk in via deze knop: Inschrijving Bussum 

Informatie & contact
Als je meer  informatie wilt of bijvoorbeeld wilt overleggen over je niveau, neem dan telefonisch contact op met de docente Hilde-Marie Kok op 06-12281546 of stuur een email naar bussum@vrolijkenfrans.nl.

Lesrooster ’t Gooi/Bussum 2017/2018
Je schrijft je snel en gemakkelijk in via deze link.

Dag Tijd Niveau Locatie Start Aantal x
Dinsdag

Woensdag
Woensdag
18.30-20.00

09.30-11.00
18.30-20.00
20.15-21.45

Débutants

A2/B1
A1 hoog
A1 laag

Stargardlaan

Stargardlaan
Stargardlaan
Stargardlaan

26-09-2017

27-09-2017
27-09-2017
27-09-2017

20

20
20
20

Docente Vrolijk & Frans ’t Gooi – Bussum
Bonjour,

Om op de middelbare school mijn Frans wat op te krikken, ben ik een aantal zomervakanties achter elkaar au pair geweest bij een Franse familie op een schapenboerderij vlakbij Millau, (van de beroemde brug). Daarna ging ik in Groningen Internationale Betrekkingen studeren, met als propedeuse Frans en Spaans. Tijdens en na mijn studie heb ik in Latijns-Amerika gewoond en gereisd om vervolgens als Stafmedewerker bij de Europese Beweging aan de slag te gaan.

Drie kinderen en een verhuizing later, wilde ik me gaan omscholen tot docente Frans en ben ik de lerarenopleiding Frans in Utrecht gaan doen. Toen ik via Alike Last in aanraking kwam met TPRS, was ik verkocht. Dat was precies de manier waarop ik Frans had geleerd, door me onder te dompelen in de Franse taal bij mijn Franse au pair familie. Inmiddels geef ik alweer zes jaar les bij Vrolijk & Frans, ook aan kinderen. Wat is het toch leuk om anderen net zo enthousiast te maken voor de Franse taal en cultuur als ikzelf ben!

A bientôt à Bussum!

Wat zeggen de cursisten over de lessen in Bussum?

“Je fantastische voorbereiding en enthousiasme!” 
Moniek Drexhage

“Hoe je het doet, snap ik niet precies, maar ik vind het zo fijn te merken dat mijn passieve woordenschat zo toeneemt! Het gaat spelenderwijs.” 
Kristine Ates

« Pendant 20 semaines, nous nous sommes réjouies d’aller chez toi pour améliorer la langue française. Tu nous as fait bosser du début jusqu’à la fin du cours. Tu es capable de créer une ambiance détendue. Franchement, nous étions à l’aise chez toi. Tu es capable de nous inspirer à utiliser la langue française avec les histoires fantastiques, les dégustations, les chansons et les livres. Au bout de l’année, tu n’as pas donné de confiture aux cochons ! Nous nous débrouillerons en France. Ça cartonne ! »
Tiny Sturkenboom