V&F ’t Gooi

Hilde-Marie Kok, Vrolijk & Frans Bussum

“Je fantastische voorbereiding en enthousiasme!”
Moniek Drexhage

“Hoe je het doet, snap ik niet precies, maar ik vind het zo fijn te merken dat mijn passieve woordenschat zo toeneemt! Het gaat spelenderwijs.”
Kristine Ates

Bienvenue! Welkom op onze pagina met informatie over onze Vrolijk & Franse lessen in ’t Gooi. Docente Frans Hilde-Marie Kok verzorgt de lessen in Bussum. Bij Vrolijk & Frans leer je op een plezierige en ontspannen manier vlot(ter) Frans verstaan en spreken. 

Lessen en lesmateriaal
De 20-delige lessenserie van Vrolijk & Frans Bussum bestaat uit lessen van 90 minuten; hierbij krijg je digitaal lesmateriaal, met elke week nieuwe aanvullingen, een leuk vlot leesbaar leesboekje en elke les nemen we een proefje van de een of andere bijzondere specialiteit uit Frankrijk of uit een Franstalig land. Je kunt de lessen volgen op dinsdagavond, woensdagochtend en woensdagavond. Je kunt lessen Vrolijk & Frans volgen op de volgende niveaus :

  • beginners en ‘faux-débutants’
  • licht gevorderden (A1)
  • iets verder gevorderen (A2)
  • beginnende zelfstandige taalgebruikers (B1)  

Inschrijving & cursusbedrag
Het cursusbedrag voor 20 lessen is €335; dit bedrag is inclusief digitaal lesmateriaal, leesboekje en elke les iets proeven uit Frankrijk of een Franstalig land. Als je later instroomt, betaal je een navenant deel van de cursus, en apart al het lesmateriaal voor 20 lessen. Schrijf je snel en gemakkelijk in via deze knop: Inschrijving Bussum

Informatie & contact
Als je meer  informatie wilt, neem dan telefonisch contact op met de docente Hilde-Marie Kok op 06-12281546 of stuur een email naar bussum @ vrolijkenfrans.nl.

Lesrooster ’t Gooi/Bussum 2022/2023

DagDocente / TijdNiveauLocatieStart Aantal x
Dinsdag 18.30-20.00 Déb Stargardlaan 619-09-2023 20
Dinsdag  20.15-21.45  A1 Stargardlaan 619-09-2023 20
Woensdag 09.30-11.00 A2/B1  Stargardlaan 620-09-2023 20
Woensdag 18.30-20.00 Déb Stargardlaan 620-09-2023 20
Woensdag20.15-21.45 B1 Stargardlaan 620-09-202320
Overzicht lesdata en lestijden Vrolijk & Frans Bussum

Docente Vrolijk & Frans ’t Gooi – Bussum
Bonjour,

Om op de middelbare school mijn Frans wat op te krikken, ben ik een aantal zomervakanties achter elkaar au pair geweest bij een Franse familie op een schapenboerderij vlakbij Millau, (van de beroemde brug). Daarna ging ik in Groningen Internationale Betrekkingen studeren, met als propedeuse Frans en Spaans. Tijdens en na mijn studie heb ik in Latijns-Amerika gewoond en gereisd om vervolgens als Stafmedewerker bij de Europese Beweging aan de slag te gaan.

Drie kinderen en een verhuizing later, wilde ik me gaan omscholen tot docente Frans en ben ik de lerarenopleiding Frans in Utrecht gaan doen. Toen ik via Alike Last in aanraking kwam met TPRS, was ik verkocht. Dat was precies de manier waarop ik Frans had geleerd, door me onder te dompelen in de Franse taal bij mijn Franse au pair familie. Inmiddels geef ik alweer acht jaar les bij Vrolijk & Frans, ook aan kinderen. Wat is het toch leuk om anderen net zo enthousiast te maken voor de Franse taal en cultuur als ikzelf ben!

A bientôt à Bussum!

Wat zeggen de cursisten over de lessen in Bussum?

“Hilde-Marie is een uitstekende docente: altijd goed voorbereid, geïnspireerd, speels en persoonlijk” Els

« Pendant 20 semaines, nous nous sommes réjouies d’aller chez toi pour améliorer la langue française. Tu nous as fait bosser du début jusqu’à la fin du cours. Tu es capable de créer une ambiance détendue. Franchement, nous étions à l’aise chez toi. Tu es capable de nous inspirer à utiliser la langue française avec les histoires fantastiques, les dégustations, les chansons et les livres. Au bout de l’année, tu n’as pas donné de confiture aux cochons ! Nous nous débrouillerons en France. Ça cartonne ! »
Tiny Sturkenboom