V&F ’t Gooi

Hilde-Marie Kok, Vrolijk & Frans Bussum

“Hilde-Marie is een uitstekende docente: altijd goed voorbereid, geïnspireerd, speels en persoonlijk” Els

Bienvenue! Welkom op onze pagina met informatie over onze Vrolijk & Franse lessen in ’t Gooi. Docente Frans Hilde-Marie Kok verzorgt de lessen in Bussum.

Lessen en lesmateriaal
De cursussen Vrolijk & Frans voor volwassenen bestaan uit twintig lessen van 1,5 uur ; hierbij krijg je een lesmap, lesmateriaal dat elke week uitgedeeld wordt, een leesboekje en elke les proeven we een andere bijzondere specialiteit uit Frankrijk of uit een Franstalig land. 

Inschrijving en cursusbedrag
Het cursusbedrag is 285 euro ; dit bedrag is inclusief lesmateriaal, huiswerkmails, map, leesboekje en elke les een ‘proeverij.

Schrijf je snel en gemakkelijk in via deze knop: Inschrijving Bussum 

Informatie & contact
Als je meer  informatie wilt of bijvoorbeeld wilt overleggen over je niveau, neem dan telefonisch contact op met de docente Hilde-Marie Kok op 06-12281546 of stuur een email naar bussum @ vrolijkenfrans.nl.

Lesrooster ’t Gooi/Bussum 2018/2019

Dag Tijd Niveau Locatie Start Aantal x
Dinsdag

Woensdag
18.30-20.00
20.15-21.45
09.30-11.00
19.30-21.00
Débutants 
A1 laag
A2/B1
A2
Stargardlaan
Stargardlaan
Stargardlaan
Stargardlaan
24-09-2019
24-09-2019
25-09-2019
25-09-2019
20
20
20
20

Docente Vrolijk & Frans ’t Gooi – Bussum
Bonjour,

Om op de middelbare school mijn Frans wat op te krikken, ben ik een aantal zomervakanties achter elkaar au pair geweest bij een Franse familie op een schapenboerderij vlakbij Millau, (van de beroemde brug). Daarna ging ik in Groningen Internationale Betrekkingen studeren, met als propedeuse Frans en Spaans. Tijdens en na mijn studie heb ik in Latijns-Amerika gewoond en gereisd om vervolgens als Stafmedewerker bij de Europese Beweging aan de slag te gaan.

Drie kinderen en een verhuizing later, wilde ik me gaan omscholen tot docente Frans en ben ik de lerarenopleiding Frans in Utrecht gaan doen. Toen ik via Alike Last in aanraking kwam met TPRS, was ik verkocht. Dat was precies de manier waarop ik Frans had geleerd, door me onder te dompelen in de Franse taal bij mijn Franse au pair familie. Inmiddels geef ik alweer zeven jaar les bij Vrolijk & Frans, ook aan kinderen. Wat is het toch leuk om anderen net zo enthousiast te maken voor de Franse taal en cultuur als ikzelf ben!

A bientôt à Bussum!

Wat zeggen de cursisten over de lessen in Bussum?

“Je fantastische voorbereiding en enthousiasme!” 
Moniek Drexhage

“Hoe je het doet, snap ik niet precies, maar ik vind het zo fijn te merken dat mijn passieve woordenschat zo toeneemt! Het gaat spelenderwijs.” 
Kristine Ates

« Pendant 20 semaines, nous nous sommes réjouies d’aller chez toi pour améliorer la langue française. Tu nous as fait bosser du début jusqu’à la fin du cours. Tu es capable de créer une ambiance détendue. Franchement, nous étions à l’aise chez toi. Tu es capable de nous inspirer à utiliser la langue française avec les histoires fantastiques, les dégustations, les chansons et les livres. Au bout de l’année, tu n’as pas donné de confiture aux cochons ! Nous nous débrouillerons en France. Ça cartonne ! »
Tiny Sturkenboom