Lezen & luisteren

Lezen & luisteren

Een andere mogelijkheid  is het beluisteren van ‘’luisterboeken’’, terwijl je meeleest. Je leert zo én de taal ‘’in haar natuurlijk omgeving’’ én je leest een leuk boek! Het kan dan bijzonder handig zijn om de Nederlandse vertaling er naast te hebben. Dus neem een boek dat ook in het NL is vertaald, zodat je bij lastige passages even in het Nederlands kunt kijken, waardoor je toch lekker in de verhaallijn blijft en niet allemaal detailwoorden in het woordenboek op moet gaan zoeken. Als je dan een boek neemt dat ook nog verfilmd is, waarbij de film vrij dicht bij het boek is gebleven, dan is dat helemaal mooi !

Op onze site kun je leuke, vlot leesbare Franse boekjes vinden voor beginners t/m ERK niveau B1; bij diverse boekjes zitten ook audio boeken.

5bEnkele voorbeelden voor de ERK niveaus A2/B1:
Via onderstaande link kun je Le Petit Prince beluisteren en meelezen, maar het boekje op internet kopen of in de boekwinkel in een mooie editie is natuurlijk veel leuker !

Beluisteren & lezen van ”Le petit prince” – klik daar door voor de volgende hoofdstukken. Je kunt het boekje hier gratis downloaden

1 perso_nicolasVan Le Petit Nicolas bestaan, naast de fraai door Sempé geïllustreerde boeken, ook luisterboeken. Le Petit Nicolas is geschreven door de auteur van Asterix & Obelix, René Goscinny !

Le Petit Nicolas – Site Officiel

Le petit Nicolas, chapitre 1 – lezen & luisteren; aan de linkerkant kunt je de andere 18 hoofdstukken aanklikken