V&F Noordwest Veluwe

“Franse les van Vrolijk & Frans is een feest. Ik heb nog nooit zoveel geleerd zonder ook maar iets uit mijn hoofd te hoeven leren. Het komt je als het ware aanwaaien. Zo voelt het. Ik had al diverse keren een cursus Frans geprobeerd. Met boeken en CD’s. Nooit iets verder gekomen. Met Vrolijk & Frans wel. Spelenderwijs leer je echt de taal.”
Albert Hakkert

Alike Last – Vrolijk & Frans Ermelo

Bienvenue! Op deze pagina kun je informatie vinden over onze leuke, interactieve en effectieve Franse lessen op de Noordwest-Veluwe in Ermelo: Vrolijk & Frans, dat is taal leren met plezier. Docente Frans Alike Last verzorgt al sinds 2006 de lessen in Ermelo.

Start lessen
De nieuwe lessen starten in de week van 30 september 2024. 
Zie het les- en vakantierooster, verder naar beneden.

Meld je hier aan voor de gratis proefles

Lessen en lesmateriaal
De cursussen Vrolijk & Frans bestaan uit 20 lessen. De lessen voor de hogere niveaus zijn op de maandagochtend & voor de beginners t/m licht gevorderden op de dinsdag- en woensdagavond.

Niveaus
Je kunt lessen volgen op de volgende niveaus :

  • beginners en ‘faux-débutants’
  • licht gevorderden (A1)
  • iets verder gevorderen (A2)
  • beginnende zelfstandige taalgebruikers (B1)  

Inschrijving & cursusbedrag
Het cursusbedrag voor 20 lessen MAKEN WE NOG NADER BEKEND ; dit bedrag is inclusief digitaal lesmateriaal, een Franstalig leesboekje en elke les iets proeven uit Frankrijk of een Franstalig land. Als je later instroomt, betaal je in overleg een navenant deel van de cursus, inclusief al het lesmateriaal voor 20 lessen.

Leslocatie
De Franse lessen op de Noordwest-Veluwe geven we in Ermelo. De cursisten van Vrolijk & Frans komen uit de hele regio en zelfs van daarbuiten, o.a. uit Ermelo, Putten en Harderwijk, maar bijvoorbeeld ook uit Nunspeet, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Voorthuizen, Nijkerk, Kootwijk. En zelfs uit Marknesse en Ommen!

Keuze Vrij Bij Mij
Vrolijk & Frans Ermelo is aangesloten bij Keuze Vrij Bij Mij. Keuze Vrij Bij Mij staat voor een vrije samenleving waar iederéén altijd welkom is. Ongeacht individuele keuzes over lichaam en gezondheid.

Informatie & contact
Als je meer  informatie wilt of bijvoorbeeld wilt overleggen over je niveau, neem dan telefonisch contact op met de docente Alike Last op 0341 551998 of stuur een email naar ermelo @ vrolijkenfrans.nl.

Alike’s droomlocatie…
Graag zou Alike wonen en een cursuslocatie met elkaar willen combineren. Heb jij een gouden tip? Of een tip voor een mooie locatie? Neem dan snel contact met Alike op! Als beloning staat er dan een overheerlijke Hemsley & Hemsley taart voor je klaar!

DagTijdNiveauLocatieStart Aantal x
Maandag
09.30-11.00*  B1 De Acht Schepel30-09-24 20
Dinsdag19.00-20.30*A1.1 Work & Life Center01-10-24 20
Dinsdag20.15-21.45*A1.2 Work & Life Center 01-10-24 20
Woensdag19.00-20.30*A2 Work & Life Center 02-10-24 20
Woensdag20.15-21.45*BegWork & Life Center02-10-24 20
Lesrooster Noordwest Veluwe 2024/25 – *o.v.b.

Docente Vrolijk & Frans Ermelo
Docente Frans Alike Last geeft de lessen in Ermelo. Alike startte in 2006 met  Vrolijk & Frans en in 2008 richtte zij Taalleermethoden.nl op, waar zij nascholing verzorgt voor taaldocenten MVT en NT2 in de unieke, breinvriendelijke CI-taalleermethoden, zoals TPRS, ook wel TPR Storytelling genoemd – 1 van de begrijpelijke input methodes die zij in haar Franse lessen toepast en die zij in 2007 in Nederland introduceerde vanuit Amerika. Vanaf 2012 voegden zich diverse collega’s bij Vrolijk & Frans in andere delen van het land; zie daarvoor de afzonderlijke webpagina’s op deze website. 

Ben je zelf docent Frans en zou je ook met Vrolijk & Frans willen gaan werken? Leuk! Neem dan contact op met Alike via alike @ vrolijkenfrans.nl

Hier lees je meer over onze privacy verklaring voor Vrolijk & Frans Ermelo, Noordwest Veluwe Privacyverklaring Vrolijk & Frans Ermelo