Unieke Franse lessen

Vrolijk & Franse excursie, januarie 2011Als één van de eersten in Nederland maakt Vrolijk & Frans® gebruik van de unieke methode TPRS®, ook wel TPR Storytelling genoemd, waarmee je een taal moeiteloos vloeiend gaat spreken en verstaan.

Wat is er zo anders aan onze lessen?
Onze lessen zijn praktisch en elke les spreken we 90 à 100% van de tijd Frans. Het bijzondere daarbij is, dat je de taal leert vanuit verhalen, die we samen – in het Frans uiteraard – maken. “Onze hersenen zijn ingesteld op verhalen”. Kom in de gratis proefles meemaken hoe onze lessen in hun werk gaan! Onze werkwijze is gebaseerd op hoe het brein taal verwerft en dat is de kracht van onze werkwijze. Woordjes stampen, werkwoordsvervoegingen leren en grammatica regels leren zijn niet breineffectief en zul je dus niet hoeven te doen.

Voorop in de lessen staat het op een plezierige en ontspannen manier beter kunnen verstaan en vlot(ter) leren spreken van de Franse taal. We besteden veel aandacht aan de Franse of Francofone cultuur en gewoonten via liedjes, filmfragmenten, proeven van Franse specialiteiten etc. Computer en multimedia worden ingezet om het leren zo effectief en leuk mogelijk te maken.

TPRS® = Teaching Proficiency through Reading and Storytelling = een taal leren vanuit verhalen en lezen