Verdieping

Verdieping thuis of onderweg

Wij houden niet zo van het woord huiswerk… Wij hebben het liever over “verdieping”. Het Vrolijk & Franse huiswerk is ook anders dan je gewend bent : wij moedigen cursisten aan om bijvoorbeeld de filmpjes op YouTube van Alice Ayel te bekijken en te beluisteren of (de hogere niveaus om) naar TV5 of Franstalige films te kijken, liefst Frans ondertiteld, Franstalige liedjes en radio te luisteren, op internetsites te surfen, gemakkelijk leesbare leesboekjes en stripboeken te lezen.

“Use it or loose it!” + Regelmaat & Routine

Jawel, een Engels zinnetje op onze Vrolijk & Frans site! Het geheim van taal leren? Er is geen geheim! Volgens het Engelstalige artikel waarvan de link aan het einde wordt gegeven, hoef je er alleen tijd en moeite in te stoppen om een taal te leren! Onze hersens verwerken elke nacht wat wij overdag doen. Als je een taal leert is het daarom belangrijk om vaak & kort iets aan die taal te doen. In het artikel stelt men:

  1. we leren het beste in korte regelmatige rukken (15 à 30 minuten)
  2. korte rukken zijn beter behapbaar & je bent meer geconcentreerd
  3. leren in korte intervallen voorkomt dat je “het zat wordt” op de langere duur
  4. elke dag leren zorgt voor routine – het wordt een dagelijkse gewoonte. Iedereen kan 15 minuten per dag vinden om iets te doen aan een taal: onderweg, onder het koken, strijken, wachtend in een rij, in je lunchpauze etc.

Deze ideeën komen uit het volgende artikel (voor degenen die gemakkelijk Engels lezen): Why language learning is a daily commitment.

Hoe kun jij tijd vinden in je dagelijks bestaan om elke dag 15 à 30 minuten met Frans bezig te zijn?!

2 thoughts on “Verdieping

  1. Leuke site, super tips. Heel graag wil ik uw site vernoemen op mijn blad met Links voor mijn Huiswerkbegeleiding. Is dit ok?

    Met vriendelijke groet,
    Marianne van Hest

Comments are closed.